Rihkamatorin alueen kaukolämpötyöt

Porvoon kaupungin, Porvoon veden, Porvoon Sähköverkon ja Porvoon Energian yhteishankkeessa Rihkamatorin ympäristöä kehitetään monesta eri näkökulmasta vuoden 2017 aikana. Porvoon Energian tehtävä on uusia lähes 40 vuotta vanhat kaukolämpöputket.

Porvoon Energia uusii alueen vanhat kaukolämpöputket yhteishankkeessa, jossa Porvoon vesi uudistaa alueen kaivoja ja vesiputkia ja Porvoon kaupunki parantaa alueen maisemointi- ja liikenneratkaisuja. Samalla Porvoon Sähköverkko suorittaa verkonrakennustöitä. Työt on hyvä tehdä kerralla pois, jotta säästytään usealta eri kaivuu- ja toimenpidekerralta.

Keväällä alkanut urakka on nyt viimeistä silaustaan vailla. Viimeisen kaukolämpölinjan uusiminen vanhan palokunnantalon ja kunnantalon välissä Rihkamakadulla alkaa maanantaina 11.9. Työ kestää noin kaksi viikkoa.

Työmaan vaikutukset alueen liikenteeseen ovat hetkellisiä.

Liittymään kuuluvien kaukolämpöasiakkaiden lämmönjakelu katkaistaan lyhyeksi aikaa silloin, kun uudet liitännät kytketään. Katkon ajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin.

Miten kaukolämpötyöt vaikuttavat ympäristöön?

  • Rihkamakatu suljetaan liikenteeltä töiden ajaksi.
  • Alue aidataan.
  • Työmaalla kaksi kaivinkonetta kaivavat vanhat putket pois ja nostavat uudet tilalle. Hitsaajat hitsaavat putkien saumat. Lopuksi kaivinkoneet täyttävät kaivuut uudella hiekalla, joka tuodaan paikalle kuorma-autoilla. Alueella tulee myös liikkumaan muita ajoneuvoja.
  • Uusien kaukolämpöputkien kytkentäpäivänä alueen kaukolämpöverkkoon liittyneet asiakkaat ovat joitain tunteja ilman lämpöä. Katkos ei vaikuta asuntojen lämpötilaan, mutta lasten kylvettämiset ja pitkät lämpimät suihkut on hyvä siirtää toiseen päivään.
  • Alueen väliaikaisista liikenneratkaisuista kerrotaan lisää Porvoon kaupungin verkkosivuilla.

Lisätietoja projektista antaa kaukolämpösuunnittelijamme Oskar Tillander, puh. 040 653 3311, oskar.tillander@pbe.fi.