Sähkölasku

Sähkölaskun suunnittelussa tavoitteenamme on ollut asiakkaan kannalta mahdollisimman helppolukuinen ja selkeä sähkölasku, jossa sähköenergia- ja sähkönsiirtohinnat sekä vero-osuus ovat erikseen.

Sähkölasku koostuu aina vähintään kahdesta sivusta. Ensimmäisellä sivulla kerrotaan lyhyesti laskun perustiedot, kuten laskutusajanjakso, laskun loppusumma ja eräpäivä. Laskun seuraavalla tai seuraavilla ns. erittelysivuilla on nähtävissä kaikki laskutukseen ja hintatietoihin liittyvät asiat. Vuosittain yksityisasiakas saa sähkötuotteesta riippuen 4, 6 tai 12 sähkölaskua.

Laskut perustuvat todelliseen kulutukseen

Lähes kaikille sähkönkäyttäjille on asennettu etäluettava sähkömittari. Etäluettava sähkömittari kykenee rekisteröimään sähkönkäytön tunneittain. Kun sähkö laskutetaan todellisen kulutukseen perustuen, se mahdollistaa entistä paremman oman energiaseurannan ja kannustaa säästämään sähköä.

Jos kulutustietoja ei ole saatavilla, laskutamme arvion perusteella, joka perustuu aiemmin mitattuun tulokseen.

Porvoon Energialla on käytössään seuraavat laskutustavat:

  • e-lasku
  • suoramaksu
  • paperi

E-lasku

E-lasku on turvallinen ja nykyaikainen, arkea helpottava tapa maksaa laskut. E-laskun maksaminen hoituu napin painalluksella, lasku säilyy pankin arkistossa, ja voit ottaa laskut vastaan ajasta ja paikasta riippumatta. E-lasku on myös ympäristöystävällinen, kun paperitulostetta ei synny.

Asiakkaanamme voit saada laskusi suoraan verkkopankkiisi. E-laskun käyttöönotto on helppoa. Pankkien internet-palveluissa voi tehdä ilmoituksen, että jatkossa laskusi voi toimittaa sähköpostiisi.

Toimi seuraavasti:

  • Kirjudu verkkopankkiisi ja etsi verkkopankkisi valikosta kohta ”E-lasku”, ”E-laskusopimukset” tai ”Tee e-laskusopimus
  • Hae laskuttajaksi Porvoon Energia Oy (huomioi tässä kohtaa että valitset oikean)
  • Täytä verkkopankkisi pyytämät laskun maksamiseen vaadittavat tiedot. Laskun tunnistetieto on laskun viitenumero.

Kun ilmoitus e-laskun käyttöönotosta on saapunut meille, paperilaskun lähetys loppuu ja laskut menevät suoraan omaan verkkopankkiisi. Jos ilmoitus ei ole ehtinyt meille ennen seuraavaa laskutusajoa, saat seuraavan laskun vielä entisellä laskutustavalla (paperilaskuna).

Lisätietoa verkkopankkipalvelusta saat omasta pankistasi tai asiakaspalvelustamme.

Suoramaksu

Suoramaksu vastaa entistä suoravelotusta. Saat laskuttajalta tiedot laskusta sopimallasi tavalla (esim. postitse) ja pankki maksaa suoramaksun tililtäsi eräpäivänä.t.

Paperilasku

Käytä maksujen yhteydessä aina laskulla olevaa viitettä. Jos viitteen käyttö ei ole mahdollista, ilmoita asiakasnumerosi ja laskunumerosi maksun yhteydessä.

 

Lukemaan perustuva laskutus eli täsmälaskutus

Lasku perustuu etäluettavasta mittarista noudettuun lukemaan tai asiakkaan ilmoittamaan mittarinlukemaan. Tällöin maksat vain käyttämästäsi energiasta.

 

Laskutusväli muuttuu myös ja on jatkossa seuraavanlainen:

  • Mikäli sähkökulutuksenne on yli 9 000 kWh vuodessa, saatte laskun joka kuukausi.
  • Mikäli sähkönkulutuksenne on 2 000 kWh – 9 000 kWh vuodessa, saatte laskun joka toinen kuukausi.
  • Mikäli sähkönkulutuksenne on alle 2 000 kWh vuodessa, saatte laskun joka kolmas kuukausi