Vihreä energiamme

Mitä on vihreä energia?

Vihreällä energialla tarkoitetaan yleensä vähän tai ei lainkaan saastuttavilla, uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä tai lämpöä. Kaikki vihreä energia ei kuitenkaan automaattisesti ole yhtä vihreää. Vihreydessä on sävyjä, riippuen siitä missä mittakaavassa kestävyyskriteerejä on otettu huomioon energian tuottamisessa.

Vihreät energiamuodot

Vihreisiin energiamuotoihin luetaan yleensä tuuli-, aurinko-, vesi- ja biovoima, maa- ja kaukolämpö sekä joskus myös jätteiden poltto. Me Porvoon Energiassa hyödynnämme omassa tuotannossamme kaikkia näitä, lukuun ottamatta jätteiden polttoa. Emme myöskään tuota maalämpöä. Kaukolämpömme sen sijaan on yksi koko Suomen vihreimmistä: Tolkkisten ja Loviisan uusien biovoimalaitostemme myötä uusiutuvan polttoaineen osuus kaukolämpömme tuotannosta on prosenteissa jo lähellä sataa.

 

Vihreän energian edut

Porvoon Energian vihreän energian edut ovat monet – ympäristöystävällisyydestä lähtien. Vihreä energiamme ei ole tuontitavaraa, vaan se on tuotettu Suomessa omissa voimalaitoksissamme. Se työllistää isoja määriä ihmisiä sekä suoraan että välillisesti ja vaikuttaa merkittävästi maamme energiantuotannon omavaraisuuteen. Kaikki nämä ovat kriteerejä, jotka otetaan huomioon energian vihreyden arvioinnissa.

EKOenergia

Tuotamme ja myymme myös Suomen Luonnonsuojeluliiton sertifioimaa EKOenergiaa. Merkintä on ainoa sähkömarkkinoista riippumaton vihreän sähkön valvontajärjestelmä Suomessa. Merkinnän saa ainoastaan ne sähkötuotteet, jotka läpäisevät kaikista tiukimmat kansainväliset kestävyyskriteerit.

Lue lisää tästä

Tuuli- ja aurinkosähkö

Vuokraamme ensimmäisenä energiayhtiönä Suomessa asiakkaillemme tuulivoimaosuuksia.

Varaa oma tuulivoimaosuus tai nimikkoaurinkopaneeli kiinteällä 3,90€ kuukausimaksulla. Tai varaa vaikka yksi molempia, jolloin tuotat omaa sähköä optimaalisesti sekä kesällä että talvella.

Lue lisää