EKOenergia

Vihreistä vihrein EKOenergia

Sähkön vihreydessä on eroja. Kaikki uusiutuva energia ei automaattisesti ole yhtä kestävästi tuotettua. EKOenergia on ainut kansainvälinen ympäristömerkki sähkölle. Sen avulla varmistetaan, että sähkön loppukuluttaja saa ostopäätöksensä vaikutuksista oikeaa tietoa. EKOenergian tuottamisen ja myymisen kriteerit ovat tiukat, ja Suomessa niiden täyttymistä valvoo Suomen Luonnonsuojeluliitto.

EKOenergia takaa ilmastorahastonsa avulla, että osa myydyn sähkön liikevaihdosta käytetään uuden uusiutuvan energian rakentamiseen. Tämä on sähköasiakkaan ainut tapa varmistua siitä, että oma vihreä valinta tuottaa lisää kestävyyskriteerit täyttäviä energiantuotantomuotoja. EKOenergian Ympäristörahasto puolestaan korjaa vanhan vesivoiman aiheuttamia haittoja. Rahasto on rahoittanut hankkeita ympäri Suomen.

ekoenergia

Porvoon Energia tuottaa ja myy EKOenergiaa

Biovoimalaitoksemme Porvoon Tolkkisissa on yhtiömme ensisijainen EKOenergian tuottaja. Lämmön ja sähkön yhteistuottamiseen käytetään paikallista metsähaketta, joista valikoidaan ainoastaan soveltuvat osat kuten kuori ja puru. Sitä varten ei kaadeta puita, vaan otetaan metsästä talteen ne osat, jotka eivät kelpaa jatkojalostukseen. Kun hake on tuotu biovoimalaitokseen ja poltettu, siitä syntyvä tuhka palautuu metsään lannoitteen muodossa. Tätä kutsutaan suljetuksi kierroksi.

Osta EKOenergiaa tästä