Häiriöt ja viat

Mitä sähkökatkon aikana voi tai saa tehdä? Mikä on nollavika? Voinko saada korvausta sähkökatkojen aiheuttamista vahingoista? Mihin ilmoitan viasta? Tälle sivulle on koottu hyödyllisiä linkkejä sähkönkäytön yllättäviin tilanteisiin.

Näin toimit sähkökatkon sattuessa

Jos valot sammuvat yhtäkkiä ja televisiosi lakkaa toimimasta, kyse voi olla laiteviasta, sähkökatkoksesta tai kotisi oman sähköverkon häiriöstä. Katso lisää ohjeita tästä.

Näin varaudut sähkökatkoon

Teemme kaikkemme, jotta keskeytysajat pysyisivät mahdollisimman lyhyinä, olosuhteista riippumatta. Häiriöt johtuvat usein luonnonilmiöistä tai ulkopuolisen aiheuttamista vaurioista sähköverkoille. Myrskyt, lumikuormat, ukonilmat, eläimet ja kaivinkoneet ovat yleisimpiä häiriöiden aiheuttajia. Katso tästä mitä kannattaa varata kotiin sähkökatkon varalta.

Vakiokorvaukset

Sähkömarkkinalain mukaan sähkönkäyttäjällä on oikeus saada ns. vakiokorvausta, kun hän on ollut yhtäjaksoisesti ilman sähköjä vähintään 12 tuntia.   Vakiokorvaukset sähkökatkon keston perusteella löytyvät tästä.

Häiriövahti

Ota häiriövahti käyttöön ilmoittamalla puhelinnumerosi meidän HÄIRIÖVAHTI -palveluun. Palvelun käyttäjänä saat käyttöpaikkaasi koskevat vika- ja työkeskeytystiedotteet reaaliaikaisesti puhelimeesi
klo 07 – 22.

Häiriövahti

Häiriökartta

Reaaliaikainen karttapalvelumme näyttää tiedossa olevat verkon häiriötilanteet ja suunnitellut työkeskeytykset verkkoalueillamme. Karttapalvelu saa ilmoitukset verkon vioista automaattisesti. Karttapalvelussa ei näy pienjänniteverkon vikoja, jotka sijaitsevat jakelumuuntajan ja sähkönkäyttöpaikan välillä.

Häiriökartta