Laskutus

Haluamme tehdä sähkölaskun maksamisen Sinulle mahdollisimman helpoksi. Tavoitteenamme on ollut asiakkaan kannalta mahdollisimman helppolukuinen ja selkeä sähkölasku, josta löytyy selkeästi eriteltyinä sähköenergia- ja sähkönsiirtohinnat sekä sähkövero-osuus. Tutustu ja lue alla oleva tietopaketti laskuistamme.

Sähkölaskumme uudistui 1.6.2018

Uudistimme laskujemme ilmeen 1.6.2018. Suurin yksittäinen muutos uudella laskulla on perinteisen tilisiirto-osion poistuminen. Jatkossa löydät kaikki maksamiseen liittyvät tiedot laskun alaosan maksutiedoista. Huomioithan erityisesti että tilinumeromme on muuttunut. Pyydämme siksi aina maksamaan laskun viimeisimmän laskun maksutiedoilla.

Laskun maksaminen

Porvoon Energialta saat laskusi joko ympäristöystävällisenä e-laskuna, yrityksen verkkolaskuna, paperilaskuna postitse tai suoramaksuna – oman valintasi mukaan.

 • E-lasku on turvallinen ja nykyaikainen, arkea helpottava tapa maksaa laskut. E-lasku on parempi vaihtoehto paperilaskulle, koska saat e-laskun suoraan verkkopankkiisi. Ohjeet e-laskun tilaamiseen löydät tämän sivun lopusta.
 • Yritysasiakkaan verkkolaskun saat käyttöösi ilmoittamalla asiakaspalveluumme yrityksesi verkkolaskutiedot.
 • Paperilaskun maksamisen yhteydessä aina käytettävä laskulla olevaa viitettä.
 • Suoramaksu sopii maksajalle, jolla ei ole käytössään verkkopankkia. Voit sopia suoramaksun käyttöönotosta omassa pankissasi.

Laskusi eräpäivä on 14 päivää laskun päiväyksestä ja laskutus perustuu mittarilukemaan, eli todellisen kulutukseen.

Laskutusväli riippuu ensisijaisesti vuosikulutuksesta:

 • Mikäli sähkökulutuksenne on yli 9000 kWh, saatte laskun joka kuukausi
 • Mikäli sähkönkulutuksenne on 2000 – 9000 kWh, saatte laskun joka toinen kuukausi
 • Mikäli sähkönkulutuksenne on alle 2000 kWh, saatte laskun joka kolmas kuukausi

Kysyttävää laskusta?

Jos tarvitset neuvoja liittyen laskun maksamiseen tai pidempää maksuaikaa, sinua auttaa yhteistyökumppanimme Ropo Capital.

 • puh. (09) 2315 0468 (pvm/mpm) arkisin klo 8-20 ja la klo 10-15
 • porvoonenergia(a)ropocapital.fi

Lähetämme maksumuistutuksen maksun ollessa myöhässä noin 14 päivää alkuperäisen eräpäivän jälkeen. Lisäämme seuraavaan laskuun viivästyksestä aiheutuneet kulut

Laskun sisältöön liittyvissä kysymyksissä, kuten sopimus- ja kulutustiedoissa, voit kääntyä Porvoon Energian asiakaspalvelun puoleen.

Säästä ympäristöä ja valitse sähköinen lasku

E-lasku on helpoin tapaa maksaa laskuja verkkopankissa. Ympäristö kiittää, kun laskua ei enää lähetetä paperisena. Kaikki laskun maksamiseen tarvittavat tiedot ovat valmiina e-laskulla, joten riittää, että käyt hyväksymässä maksun.

Toimi näin:

 1. Kirjaudu verkkopankkiisi ja etsi verkkopankkisi valikosta kohta ”E-lasku”, ”E-laskusopimukset” tai ”Tee E-laskusopimus”
 2. Hae laskuttajaksi Porvoon Energia Oy (huomioi tässä kohtaa että valitset oikean laskuttajan)
 3. Täytä verkkopankkisi pyytämät laskun maksamiseen vaadittavat tiedot. Laskun tunnistetieto on laskun viitenumero.

Kun ilmoitus E-laskun käyttöönotosta on saapunut meille, paperilaskun lähetys loppuu ja laskut menevät suoraan omaan verkkopankkiisi. Jos ilmoitus ei ole ehtinyt meille ennen seuraava laskutusajoa, saat vielä seuraavan laskun paperisena.