Störningar och avbrott

Vad får man göra under ett elavbrott? Vad är ett nollfel? Kan jag få ersättning för skador som ett elavbrott förorsakar? Vart meddelar jag om elfel? På denhär sidan hittar du nyttiga tips för överraskande situationer.

Vad göra vid elavbrott?

Ifall lampan slocknar mitt i allt eller din teve slutar fungera kan det vara fel i apparaten, elavbrott eller störning i ditt eget elnät. Läs mera här.

Förbered dig för elavbrott

Vi gör vårt yttersta för att avbrottstiderna är så korta som möjligt oberoende av omständigheterna. Störningarna beror ofta på naturfenomen eller yttre skada på elnätet. Stormar, snö, åska, djur och grävmaskiner är de allmännaste orsakerna till störningar. Läs här vad det är skäl att ha hemma med tanke på elavbrott.

Standardersättningar

Enligt elmarknadslagen har en elanvändare rätt till en s.k. standardersättning om han varit utan el oavbrutet i minst 12 timmar. Standardersättningar på basen av elavbrottets längd hittar du här.

Avbrottsvakt

Ta i bruk den avgiftsfria AVBROTTSVAKTEN genom att meddela oss ditt mobilnummer. Som användare av textmeddelandetjänsten får du fel- och arbetsavbrottsinformation gällande din förbrukningsplats direkt till din telefon. Informationen skickas i realtid mellan kl. 07 – 22.

Avbrottskartta

Här hittar du aktuell information om våra elavbrott, både planerade och oplanerade.
Avbrottskarta